Nu har jag fått att vi ska välja i vilken kommun vi vill göra sista praktiken i omvårdnad i. Svårt val för det känns som det kan bli långt att åka vart man än väljer. Gislaved, Gnosjö. Värnamo, Aneby, Habo, Mullsjö, Vetlanda, Sävsjö och Tranås går bort på en gång.
Kvar finns då Jönköping, Eksjö, Vaggeryd/Skillingaryd och Nässjö. Jönköping lär i princip alla välja. Dessutom är det stort. Vill inte sitta och åka till Gränna i fem veckor... Eksjö är en bit bort med.. Vaggeryd kan jag tänka mig men inte Skillingaryd. Just nu ligger Nässjö som 1a handsval men då vill jag hellst vara i delen närmast Jönköpings kommun. Samtidigt känns det väl sådär om jag skulle få praktik på Malmåkra i två veckor där jag jobbat hela sommaren.  Svårt val detta....
Dessutom ska man komma på en bra motivering till det hela. Erfarenheten jag har av omvårdnadslärarna är att de inte ens kommer kolla på valen utan bara placera ut oss ändå för det är smidigare för dom och vi som inte läser till ssk behöver de inte bry sig om för vi har valt fel yrke enligt dom (som naturligtvis är ssk).
Vad ska man välja????

Fick idag brev från posten i Nässjö med frågan om jag är intresserad av sommarjobb där. Kommer bara något sent. Jobbet gällde veckorna 25-32 och slutgilltigt besked skulle man få vecka 21. Vem väntar på ett sådant besked utan att veta om man får sommarjobb eller inte. Själv tackade jag ja till mitt sommarjobb i mitten av mars någon gång tror jag. Blev ett stort kryss i Nej-rutan med en halvspydig kommentar att de är på tok för sent ute.

Regnet igårkväll verkar verkligen gjort susen. Åkern utanför har blivit så mycket grönare bara från igår. Känner att avståndet till sommaren minskar :D